DESERY - Atelier Smaku i inne
różne przepisy ciekawych potraw
www.AtelierSmaku.pl
"Czekoladowa tarta" - Atelier Smaku odcinek 18 - 18.05.2014

Maka kukurydziana
maka ziemniaczana
siemie lniane mielone
cukier puder trzcinowy
soda oczyszczona 1łczka
sól
wymieszac na sucho.

doac olej -masło- margaryne.
dodac mleko kokosowe i mleko sojowe
szybko zmiksowac do połaczenia.
Wykładamy do formy silikonowej i
rozprowadzamy na cała formę brzego tez
pokakłówac zeby sie równomiernie upiekło.
.
KREM
tofu do blendera zmielic
dodac kakao cukier puder i zmiksowac x jeszcze
mase do miski i wyłazyc ja srodek tarty.
Dodac drylowane wiśnie na wierzch.
Bita smietana z mleka kokosowego .

wrzucic do cukru pudru i ubic
przykryc ciasto na powierzchni
i posypac czekolada z orzechami sprazonemi na
blasze z czekoladą.



  PRZEJDŹ NA FORUM