DESERY - Atelier Smaku i inne różne przepisy ciekawych potraw |
www.AtelierSmaku.pl "Czekoladowa tarta" - Atelier Smaku odcinek 18 - 18.05.2014 Maka kukurydziana maka ziemniaczana siemie lniane mielone cukier puder trzcinowy soda oczyszczona 1łczka sól wymieszac na sucho. doac olej -masło- margaryne. dodac mleko kokosowe i mleko sojowe szybko zmiksowac do połaczenia. Wykładamy do formy silikonowej i rozprowadzamy na cała formę brzego tez pokakłówac zeby sie równomiernie upiekło. . KREM tofu do blendera zmielic dodac kakao cukier puder i zmiksowac x jeszcze mase do miski i wyłazyc ja srodek tarty. Dodac drylowane wiśnie na wierzch. Bita smietana z mleka kokosowego . wrzucic do cukru pudru i ubic przykryc ciasto na powierzchni i posypac czekolada z orzechami sprazonemi na blasze z czekoladą. |