DESERY - Atelier Smaku i inne
różne przepisy ciekawych potraw
Gryczane bliny z hummusem i majonezem z kalafiora" - Atelier Smaku odcinek 40 - 19.10.2014

Ciecierzyca 12 godz moczona
kalafior ugotowany
Cisto
maka gryczana dodac
siemie lniane zmielone
sól i wymieszac rózga
drozdze rozpuscic z cukrem i ciepła woda.
dosc sporo wody i mieszamy mieszamy
jak ciasto raczuchowe.
Ciecierzyce ugotowana dodac sól
oliwe -i zmiksowac
dodac jeszcze oliwy tymianek
tachini zezam mieony i zmiksowac
posiekac tym sok z cytryny mozna dodac wody
po ugotawanej ciecierzycy.
Humus musi byc kremowy odstawic na bok
Kaafior mocno ugotowany zmiksowac na krem
czarna sól mleczko kokosowe
dodac olej słonecznikowy sok z cytryny
troche muszardy.
Olej rozgrzac na patelni
i smazyc bliny
kładziemy łyzka na patelnie placuszki
..
Na blina kładziemy troche Humusu
troche majonezu kapka truflowego balsamik/
.....


  PRZEJD NA FORUM