DESERY - Atelier Smaku i inne różne przepisy ciekawych potraw |
Gryczane bliny z hummusem i majonezem z kalafiora" - Atelier Smaku odcinek 40 - 19.10.2014 Ciecierzyca 12 godz moczona kalafior ugotowany Cisto maka gryczana dodac siemie lniane zmielone sól i wymieszac rózga drozdze rozpuscic z cukrem i ciepła woda. dosc sporo wody i mieszamy mieszamy jak ciasto raczuchowe. Ciecierzyce ugotowana dodac sól oliwe -i zmiksowac dodac jeszcze oliwy tymianek tachini zezam mieony i zmiksowac posiekac tym sok z cytryny mozna dodac wody po ugotawanej ciecierzycy. Humus musi byc kremowy odstawic na bok Kaafior mocno ugotowany zmiksowac na krem czarna sól mleczko kokosowe dodac olej słonecznikowy sok z cytryny troche muszardy. Olej rozgrzac na patelni i smazyc bliny kładziemy łyzka na patelnie placuszki .. Na blina kładziemy troche Humusu troche majonezu kapka truflowego balsamik/ ..... |