Pasztety ,zupy
pasztety sałatki ,
"Pasztet z soczewicą i borowikami" - Atelier Smaku odcinek 50 -

28.12.2014
https://www.youtube.com/watch?v=

zielona soczewica
Wsypac do garnka dodac ziele jałowiec
wlac wode 1-2 x do soczewicy.
Gotowac do miekkosci.
marchew pietruszka seler w kostke
i dusic na oleju solic szybciej zmiekkna
Jak trzeba podlac soczewice woda .
Pieczarki poroic
pieprz ziołowy czaber czarny pieprz
jak sie podrumienia dodac pieczarke
Soczewice zmiksowac na gładka mase i warzywa uduszone.
Połaczyc masy i wymieszac dodac sos sojowy sól .
Dodac siemie lniane zmielone aby wchłoneło wode
i make kukurydziana i wymieszac .

Mase wyłozyc do foremek do piekarnika na 180 sto 50 min
az sie przyrumieni.


  PRZEJDŹ NA FORUM