Pasztety ,zupy pasztety sałatki , |
"Pasztet z soczewicą i borowikami" - Atelier Smaku odcinek 50 - 28.12.2014 https://www.youtube.com/watch?v= zielona soczewica Wsypac do garnka dodac ziele jałowiec wlac wode 1-2 x do soczewicy. Gotowac do miekkosci. marchew pietruszka seler w kostke i dusic na oleju solic szybciej zmiekkna Jak trzeba podlac soczewice woda . Pieczarki poroic pieprz ziołowy czaber czarny pieprz jak sie podrumienia dodac pieczarke Soczewice zmiksowac na gładka mase i warzywa uduszone. Połaczyc masy i wymieszac dodac sos sojowy sól . Dodac siemie lniane zmielone aby wchłoneło wode i make kukurydziana i wymieszac . Mase wyłozyc do foremek do piekarnika na 180 sto 50 min az sie przyrumieni. |