Od TEGO SIE NIE TYJE - JEDZ ZDROWO
warzywa ,przyprawy wszystko to co pozwoli schudnąć


2 szklanki mąki migdałowej (mąkę migdałową można kupić w sklepach ze zdrową żywnością
(zarówno w tych stacjonarnych jak i internetowych)


– 3 banany (koniecznie dojrzałe – ze względu na słodycz i fakt, że będzie je łatwiej rozdrobnić)
– 4 niewielkie jajka
– 4 łyżki oliwy
– 1 i 1/2 łyżeczki sody
– 1/2 łyżeczki soli
– szklanka orzechów włoskich
Etapy przygotowania chleba bananowego
Banany rozgniatamy widelcem – jeśli będą dojrzałe i miękkie, to zrobimy to bez najmniejszego problemu.
W większej misce łączymy ze sobą mąkę migdałową, sodę i sól.
W drugiej misce roztrzepujemy jajka i dodajemy oliwę.
Orzechy kroimy lub łamiemy na niewielkie kawałki.
Na koniec łączymy ze sobą wszystkie składniki suche, mokre oraz orzechy – masa będzie raczej płynna.
Wlewamy do niewielkiej formy – ja użyłam jednorazowej formy keksowej,
która dobrze się sprawdza przy pieczeniu wszelkich niewielkich chlebków, bo można ją rozerwać, by wydobyć chleb.
Chlebek pieczemy przez około 50 minut w temperaturze 175 stopni.

http://motywatordietetyczny.pl/2014/10/15/przepis-na-chleb-bananowy-bez-maki-i-bez-cukru/


  PRZEJDŹ NA FORUM