Od TEGO SIE NIE TYJE - JEDZ ZDROWO warzywa ,przyprawy wszystko to co pozwoli schudnąć |
![]() 2 szklanki mąki migdałowej (mąkę migdałową można kupić w sklepach ze zdrową żywnością (zarówno w tych stacjonarnych jak i internetowych) – 3 banany (koniecznie dojrzałe – ze względu na słodycz i fakt, że będzie je łatwiej rozdrobnić) – 4 niewielkie jajka – 4 łyżki oliwy – 1 i 1/2 łyżeczki sody – 1/2 łyżeczki soli – szklanka orzechów włoskich Etapy przygotowania chleba bananowego Banany rozgniatamy widelcem – jeśli będą dojrzałe i miękkie, to zrobimy to bez najmniejszego problemu. W większej misce łączymy ze sobą mąkę migdałową, sodę i sól. W drugiej misce roztrzepujemy jajka i dodajemy oliwę. Orzechy kroimy lub łamiemy na niewielkie kawałki. Na koniec łączymy ze sobą wszystkie składniki suche, mokre oraz orzechy – masa będzie raczej płynna. Wlewamy do niewielkiej formy – ja użyłam jednorazowej formy keksowej, która dobrze się sprawdza przy pieczeniu wszelkich niewielkich chlebków, bo można ją rozerwać, by wydobyć chleb. Chlebek pieczemy przez około 50 minut w temperaturze 175 stopni. http://motywatordietetyczny.pl/2014/10/15/przepis-na-chleb-bananowy-bez-maki-i-bez-cukru/ |