Od TEGO SIE NIE TYJE - JEDZ ZDROWO warzywa ,przyprawy wszystko to co pozwoli schudnąć |
Muffiny z bananami i czekoladą Składniki Składniki na 12 szt: - 150 g masła - 100 g czekolady - 1 banan - 2 jaja - 70 g cukru - 300 g mąki typ 550 - 1 łyżka proszku do pieczenia - szczypta soli - 1 szklanka mleka Przygotowanie: Krok 1: Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200 st. C. Blaszane foremki na muffiny przed nałożeniem masy należy natłuścić, najlepiej masłem. Krok 2: Czekoladę siekamy na małe kawałki, następnie do miski wsypujemy wszystkie składniki oprócz banana i mieszamy, na końcu dodajemy banana skrojonego w drobną kostkę i lekko mieszamy. Krok 3: Powstałą masę przekładamy do foremek po brzegi i pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 200 st. C Pamiętajmy, aby na najniższy poziom piekarnika, na czas pieczenia wstawić małe naczynie z wodą, tym sposobem zwiększymy wilgotność w piekarniku co spowoduje, że muffiny po wypieczeniu nie będą zbyt wysuszone. |