Od TEGO SIE NIE TYJE - JEDZ ZDROWO
warzywa ,przyprawy wszystko to co pozwoli schudnąć
Muffiny z bananami i czekoladą
Składniki

Składniki na 12 szt:
- 150 g masła
- 100 g czekolady
- 1 banan
- 2 jaja
- 70 g cukru
- 300 g mąki typ 550
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 1 szklanka mleka

Przygotowanie:

Krok 1: Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200 st. C. Blaszane foremki na muffiny przed nałożeniem masy należy natłuścić, najlepiej masłem.

Krok 2: Czekoladę siekamy na małe kawałki, następnie do miski wsypujemy wszystkie składniki oprócz banana i mieszamy, na końcu dodajemy banana skrojonego w drobną kostkę i lekko mieszamy.

Krok 3: Powstałą masę przekładamy do foremek po brzegi i pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 200 st. C




Pamiętajmy, aby na najniższy poziom piekarnika, na czas pieczenia wstawić małe naczynie z wodą, tym sposobem zwiększymy wilgotność w piekarniku co spowoduje, że muffiny po wypieczeniu nie będą zbyt wysuszone.


  PRZEJDŹ NA FORUM