CIASTECZKA proste szybkie i smaczne |
Składniki: daktyle bio 200 gramów płatki migdałowe 200 gramów Przepis na krówki z daktyli i płatków migdałowych. Niczego więcej nie trzeba, tylko dwa składniki i 10 minut przygotowania. Dla wielbicieli krówek, tofi i innych ciągutek, którzy nie lubią wyrzutów sumienia ![]() Wykonanie: Daktyle blenduję w malakserze na plastyczną masę. Używam tych bio, ponieważ są wilgotne i łatwo się blendują. Płatki migdałowe miksuję w młynku do kawy, dodaję do daktyli i blenduję wszystko razem. Keksówkę wykładam papierem do pieczenia lub smaruję olejem. Masę wykładam do formy i ugniatam na płasko. Schładzam w lodówce albo zamrażalniku (krówki będą twardsze) około 2 godziny. Wyjmuję i kroję na małe prostokąty. Smacznego! http://veganbanda.pl/wp-content/uploads/2015/09/DSC_13741-1024x683.jpg . http://veganbanda.pl/index.php/recipe/domowe-krowki/ |