CIASTECZKA
proste szybkie i smaczne
Składniki:

daktyle bio
200 gramów
płatki migdałowe
200 gramów

Przepis na krówki z daktyli i płatków migdałowych. Niczego więcej nie trzeba, tylko dwa składniki i 10 minut przygotowania. Dla wielbicieli krówek, tofi i innych ciągutek, którzy nie lubią wyrzutów sumieniawesoły
Wykonanie:

Daktyle blenduję w malakserze na plastyczną masę. Używam tych bio, ponieważ są wilgotne i łatwo się blendują.
Płatki migdałowe miksuję w młynku do kawy, dodaję do daktyli i blenduję wszystko razem.
Keksówkę wykładam papierem do pieczenia lub smaruję olejem.
Masę wykładam do formy i ugniatam na płasko.
Schładzam w lodówce albo zamrażalniku (krówki będą twardsze) około 2 godziny.
Wyjmuję i kroję na małe prostokąty.

Smacznego!

http://veganbanda.pl/wp-content/uploads/2015/09/DSC_13741-1024x683.jpg
.
http://veganbanda.pl/index.php/recipe/domowe-krowki/


  PRZEJDŹ NA FORUM