Czy jecie czy Pijecie na Chwałę Pańską to czyńcie coś na ząb - kulinaria |
PASTA z MAKRELI SKŁADNIKI: 1 makrela wędzona 4 ugotowane na twardo jajka 1 posiekana drobno cebula 4 kiszone ogórki 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy pieprz sól Do miseczki dodać obraną z ości i rozdrobnioną makrelę, pokrojone jajka, ogórki, cebulę,(można i bez cebuli) majonez, musztardę. Doprawić do smaku, schłodzić w lodówce. SMACZNEGO! . ![]() . . . . . ![]() ... PASTA Z WĘDZONEJ MAKRELI Składniki: - 1 nieduża wędzona makrela - 2 jajka ugotowane na twardo - 25 dag pieczarek - 1 spora cebula - 1 łyżka margaryny do smażenia - natka pietruszki - pieprz i sól . . Pieczarki oczyścić,posiekać i z posiekaną cebulą usmażyć na margarynie. Ostudzić. Jajka przepuścić na siatce o dużych oczkach a natkę posiekać. Rybę obrać ze skóry i ości, rozgnieść widelcem w misce. Dodać pozostałe składniki, wymieszać i przyprawić do smaku. Pastą smarować pieczywo. |