Czy jecie czy Pijecie na Chwałę Pańską to czyńcie
coś na ząb - kulinaria
PASTA z MAKRELI


SKŁADNIKI:

1 makrela wędzona
4 ugotowane na twardo jajka
1 posiekana drobno cebula
4 kiszone ogórki
2 łyżki majonezu
1 łyżka musztardy
pieprz
sól

Do miseczki dodać obraną z ości i rozdrobnioną
makrelę, pokrojone jajka, ogórki,
cebulę,(można i bez cebuli)
majonez, musztardę.
Doprawić do smaku, schłodzić w lodówce.
SMACZNEGO!

.

.

.

.

.

.

...
PASTA Z WĘDZONEJ MAKRELI


Składniki:

- 1 nieduża wędzona makrela
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 25 dag pieczarek
- 1 spora cebula
- 1 łyżka margaryny do smażenia
- natka pietruszki
- pieprz i sól

.

.





Pieczarki oczyścić,posiekać i z posiekaną cebulą usmażyć na margarynie.
Ostudzić. Jajka przepuścić na siatce o dużych oczkach a natkę posiekać.
Rybę obrać ze skóry i ości, rozgnieść widelcem w misce.
Dodać pozostałe składniki, wymieszać i przyprawić do smaku.
Pastą smarować pieczywo.




  PRZEJDŹ NA FORUM